F7ddccbda75024552136504139c5d422
14 перегляди
Україна невпинно продовжує перехід на відновлювальну енергетику
26.10.2017

Щоб досягти 11% «чистої» енергії у 2020 році, потрібно інвестувати 12 млрд євро

Наразі в Держенергоефективності активно розробляють законодавство, яке б заохочувало вітчизняних так іноземних інвесторів заходити на український «зелений» ринок.

На сьогодні однією з головних цілей України у впровадженні енергоефективних заходів має стати досягнення 11% «зеленої» енергії у кінцевому енергоспоживанні до 2020 року та 25% «чистої» енергії у загальному первинному енергоспоживанні до 2035 року.

На цьому наголосив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук у прямому ефірі Громадського радіо, обговорюючи звіт «Перехід України на відновлювану енергетику до 2050 року», презентований Представництвом Фонду ім. Г. Бьолля в Україні, предає прес-служба Урядового порталу.

У звіті представлено модель переходу України на 91% відновлюваних джерел енергії до 2050 року.

 «Щоб досягти 11% «чистої» енергії у 2020 році, потрібно інвестувати в «зелені» проекти 12 млрд євро. Саме тому Держенергоефективності працює над законодавством, яке б спонукало як вітчизняних, так й іноземних інвесторів заходити на український «зелений» ринок», - підкреслили у Держенергоефективності.

Там запевняють що в Україні є всі можливості для досягнення поставлених цілей. Це і значний ресурсний потенціал, і покращене регуляторне поле, і механізми стимулювання виробництва «чистої» енергії, і чимало нових законодавчих ініціатив.

Крім цього, сьогодні провідні країни світу на власному прикладі доводять, що збільшувати використання відновлюваних джерел енергії цілком реально.

У світі спостерігається невпинне зростання попиту на альтернативні джерела енергії. Про це свідчить й статистика Міжнародного енергетичного агентства. Починаючи з 2015 року, інвестиції у відновлювані джерела енергії у світі перевищують обсяг коштів, вкладених у традиційну енергетику. Також технології стають якіснішими, поширенішими, а вартість їх виробництва знижується, - розповіли у відомстві та додали, що це ще раз доводить правильність курсу України на розвиток відновлюваної енергетики, який з року в рік буде пришвидшуватися.