653c5a9489afbaaeb5a6e2bbc8b89e53
0 перегляди
На Вінниччині за рік збудували дев’ять сонячних електростанцій
26.12.2016

Цьогоріч Вінницька область стала лідером із виробництва сонячної електроенергії, та до промислових лідерів України нам бракує ще декількох нових заводів. 

У 2016 році на Вінничині відкрили та ввели в експлуатацію дев’ять сонячних електростанцій, два зернових елеватори та розпочали будівництво одного заводу холодильного обладнання.

Раніше Vежа писала про те, що у листопаді у Барському районі урочисто відкрили сонячну електростанцію «Балки». Таким чином, Вінничина стала лідером в Україні з упровадження такого виду альтернативної електроенергії та виробляє майже п’яту частину від сонячної енергії всієї України. Однак щодо промисловості, то Вінниччина дещо відстає від інших регіонів України.

Сонячні електростанції, введені в експлуатацію у 2016 році:

    \t
  •  Сонячна електростанція у  с. Писарівка, Калинівський район

Потужність: 0,8 МВт

    \t
  • Сонячна електростанція у с. Станіславчик, Жмеринський район

Потужність: 8 МВт

    \t
  • Сонячна електростанція у Шаргороді

Потужність: 7 МВт

    \t
  • Сонячна електростанція «Верхівка – 2, 8» у с. Верхівка, Тростянецький район

Потужність: 3,1 МВт

    \t
  • Сонячна електростанція «Балки» у с. Войнашівка, Барський район

Потужність: 7 МВт

    \t
  • Сонячна електростанція «Глубочок» у с. Тростянчик, Тростянецький район

Потужність: 3, 88 МВт

    \t
  • Сонячна електростанція у с. Чернятка, Бершадський район

Потужність: 7 МВт

    \t
  • Сонячна електростанція у Чечельнику

Потужність: 8 МВт

    \t
  • Сонячна електростанція у с. Пороги, Ямпільський район

Потужність: 4, 5 МВт

Раніше голова Вінницької ОДА Валерій Коровій зазначав, що і надалі необхідно розвивати «зелену» енергетику на Вінниччині. Мова не лише про сонячні станції, а й про гідростанції, вітрові, про біогаз тощо.

Новий зерновий елеватор розташувався у Гайсині, а також було модернізовано ще один існуючий елеватор у с. Жданівка Хмільницького району.

Гайсинський елеватор має потужність у 68 тисяч тонн, а модернізований зерновий елеватор у Жданівці має об’єми зберігання зерна до 60 тисяч тонн.

Стосовно промислового сектору, то найбільша кількість нових заводів цьогоріч з’явилась у регіонах Західної України. Щодо Вінниччини, то у нашій області розпочалося будівництво одного нового заводу промислового холодильного обладнання.

Як повідомляла Vежа раніше, у Вінниці цей завод матиме площу близько 20 тисяч квадратних метрів і забезпечить роботою 1500 вінничан. Завершення першої черги будівництва заводу у Вінниці заплановано на 2017 рік, а запуск на повну потужність – у 2020 році.

В рамках стартової черги планується вихід на виробничу потужність 6000 одиниць холодильного обладнання. На той час на заводі вже працюватиме близько 500 робітників. На другому етапі (2017-2018 роки) виробничі потужності мають зрости до випуску 9000 холодильних шаф-вітрин в місяць, а чисельність штату зросте до 750 осіб. Третій етап завершиться в 2020 році. До цього часу планується налагодити виготовлення морозильного обладнання у кількості 21000 одиниць щомісячно. На останньому етапі очікується, що новими робочими місцями будуть забезпечені 1500 людей.