22899b92e45f3ef1d3efecbc8c7d3e44
0 перегляди
На новій котельні по Баженова, яка працюватиме на деревині, тривають пусконалагоджувальні роботи
03.04.2016

29 березня на котельні по вулиці Баженова іноземними партнерами зі Швейцарії та Австрії розпочато пусконалагоджувальні роботи, які 18-20 квітня мають завершитися повним запуском котельні. З цього часу котельня на деревині працюватиме протягом усього року, забезпечуючи навколишні будинки та заклади освіти влітку гарячою водою, а взимку – і водою, і опаленням. 

Другий рік поспіль у Вінниці за фінансового та консультаційного сприяння швейцарських партнерів відбувається будівництво котельні, яка працюватиме на альтернативних видах палива. Впровадження цього проекту дозволить зменшити споживання природного газу на 2,3 млн. м3/рік та знизить викиди СО2 на 4411 тон., підвищить енергоефективність як підприємства «Вінницяміськтеплоенерго», так і міста в цілому. Наразі вже завершується монтаж обладнання та розпочались пусконалагоджувальні роботи.1 квітня подивитися, як проходить пусконаладка, на об’єкт приїздив міський голова Сергій Моргунов. 

«Котельня забезпечуватиме цей мікрорайон цілий рік гарячою водою, взимку – теплом, а також ми будемо мати відповідну економію по газу та зменшенню викидів СО2 в атмосферу, - розповідає мер міста. - Обслуговуватиме вона 51 будинок Тяжилова, два дитячих садочки та школу. Ця котельня – є завершальним етапом з нашими швейцарськими партнерами щодо модернізації системи теплозабезпечення в мікрорайонах К.Маркса і Баженова. Наступним буде проект зі швейцарцями по модернізації ще одного мікрорайону – в районі вулиці С.Зулінського. де буде встановлено 68 ІТП, побудована газова котельня та котельня на альтернативних видах палива, і буде замінено близько 8 км тепломережі». 

Провідний інженер компанії Viessmann Олег Заяць розповідає, що їх компанія є постачальником усього основного обладнання – котлів, системи забору палива, системи очистки димових газів. «Сьогодні монтаж знаходиться на стадії завершення, залишилося обмурувати зсередини камеру згоряння, і на наступний тиждень планується гарячий пуск котлів. В камери згоряння буде потроху подаватися паливо – деревина, відбуватиметься поступова сушка шамотного матеріалу. Оскільки кладка відбувається за допомогою цементу, його необхідно підсушити. Необхідно витримати повну технологію сушки, тому цей процес дуже довготривалий, – від двох до трьох тижнів. Шефмонтаж і монтаж обладнання виконують наші австрійські представники заводу-виробника, також приїжджали швейцарські представники для монтажу комбінованого фільтра. Обладнання є високотехнологічне і помилок при їх встановленні не повинно бути». 

Для інформації: 

Проект є продовженням реконструкції системи теплопостачання мікрорайону Баженова у співпраці з Швейцарією (SECO). Підготовчі роботи до будівництва котельні були розпочаті у вересні 2015 року. 

Кошторисна вартість будівництва - 27 млн. грн., реалізовується Українською стороною згідно укладеного Меморандуму. 

Поставка обладнання для котельні виконується фірмою «Viessmann AG». 

В комплект поставки входить:

- 2 твердопаливних водогрійних котла MAWERA FSR 3300 компанії VIЕSSMANN (Німеччина), потужністю 2,6 МВт кожен; укомплектовані всіма необхідними запобіжними приладами, системою автоматичного пожежогасіння, вентиляторами подачі первинного і вторинного повітря, димоходами, запірно-регулюючими клапанами;

- фільтри, системи золовидалення і гідравлічних приводів, контейнери для золи, димососи, димоходи та димові труби, циркуляційні насоси, перетворювачі частоти, арматура, контрольні та сигнальні системи, електрообладнання, ваги, експрес - лабораторія та інше.​

Загальна вартість обладнання майже 3 млн. шв. фр.  

Використання твердого біопалива для потреб енергозабезпечення підприємства дозволяє суттєво здешевити витрати у порівнянні з використанням традиційних енергоносіїв. Крім того, біопаливо дозволяє диверсифікувати джерела постачання, що сприяє енергонезалежності підприємства.​