22de5fcf2928b3a846b17c8d04ae3f58
1518 перегляди
Кабмін змінив порядок розрахунку субсидій на ЖКГ
06.04.2020

У зв'язку з несприятливою епідеміологічною обстановкою на території України, уряд вирішив дещо спростити для громадян отримання субсидій на оплату житлово-комунальних-послуг. Така інформація надійшла від Олексія Чернишова, який займає пост міністра розвитку громад і територій, посилаючись на постанову Кабміну №247.

Так, згідно з текстом рішення Кабінету міністрів, на період карантину в Україні буде заборонено припиняти надання житлових субсидій, за винятком моментів, коли її надання є неможливим (наприклад, переїзд жителів або смерть самотнього особи).

Документ свідчить про забезпечення розгляду питань щодо призначення житлових субсидій на наступний період для всіх домогосподарств, яким була надана субсидія на опалювальний сезон 2019-2020 року, без надання громадянами заяв про призначення житлових субсидій. Відповідно, пункт 78 Положення про порядок призначення житлових субсидій, який був затверджений Кабінетом міністрів України 21 жовтня 1995 року №848, застосований не буде.

Повідомляється, що на період карантину субсидії будуть розраховуватися з урахуванням збільшення соціальних нормативів користування на 50% таких послуг: централізованого водопостачання та водовідведення, постачання гарячої води, постачання газом і електрикою для побутових потреб. Виняток становитимуть лише послуги централізованого опалення.

Крім цього, Кабмін відстрочив введення з 1 травня 2020 року до першого числа місяця, який слідує за місяцем закінчення карантину мінімальної обов'язкової платіжки, в якій будуть прописані спожиті послуги в розмірі 20% середнього місячного доходу будинку.

Відомо, що уряд буде призначати субсидії тим громадянам, які втратили роботу в результаті введення карантину в Україні і зареєстрували себе в службі зайнятості в ролі безробітних. Крім того, всі домогосподарства, яким надавалася субсидія на опалювальний сезон 2019-2020 років, зможуть знову отримати її без додаткових документів або заяв.