Top main account
181 перегляди
Для отримання субсидії не потрібно декларувати доходи розлученого подружжя
04.10.2018

Міністр соціальної політики України Андрій Рева спростовує чутки, про те, що для отримання субсидії потрібно декларувати доходи розлученого подружжя.

Міністр стверджує, що якщо подружжя розлучене і не має неповнолітніх дітей, то ні чоловік, ні дружина не повинні відображати в декларації своїх «колишніх», які зареєстровані і проживають окремо, повідомляє прес-служба Міністерства.

Однак якщо сім’я розлучена, але є неповнолітні діти, то в декларації потрібно відобразити маму чи тата дитини (в залежності від того, з ким проживає дитина).

І звернутися до Комісії з питань призначення житлових субсидій, щоб доходи того з батьків, що не зареєстрований та не проживає разом з дитиною, не включалися до сукупного доходу домогосподарства. Разом із заявою необхідно надати також документ (довідка з ЖЕКу, сільської/селищної ради), що дитина проживає із заявником.

Нагадаємо, працівники управління соціального захисту не мають права усно відмовити у наданні субсидії, така відмова є незаконною.

Згідно із законом «Про звернення громадян» та Положенням про порядок призначення житлових субсидій орган соцзахисту зобов’язаний оформити заяву і декларацію і лише після їх розгляду офіційно (письмово) повідомити заявника – призначена чи непризначена йому субсидія із обґрунтуванням такого рішення.