Ede2a50ec1a2ab6501ce7f737c21a90b
120 перегляди
ОСББ, які створять у 2019-му, можуть отримати два капремонти за кошти міста
01.10.2018

Від початку реформи ЖКГ у Вінниці жителям будинків, де створено ОСББ, пропонували перший капремонт за кошти бюджету Вінниці .

У мерії внесли правки в цей порядок: з 1 січня 2019 року новостворені об’єднання співвласників можуть розраховувати вже на два ремонти за бюджетні гроші. Але все залежатиме від віку багатоповерхівок

У 2015 році розпочалася реформа житлово-комунального господарства, яка має на меті ліквідувати монополію ЖЕКів та привчити людей керувати своїми багатоповерхівками самостійно – через об’єднання співвласників (ОСББ - далі.). Аби сприяти утворенню ОСББ, міська влада пропонує новоствореним об’єднанням перший капітальний ремонт одного з конструктивних елементів. Серед них: перекриття даху, ремонт внутрішньобудинкових мереж та підвалів тощо.І для цього прийняли порядок, за яким виконують ремонти.

На сесії міськради, 28 вересня, внесли зміни до цього Порядку, які набудуть чинності з 2019 року.

«ОСББ, що створені після 1 січня 2019 року в будинках, які введені в експлуатацію до 1970 року, мають право на капітальний ремонт за рахунок коштів міського бюджету двох конструктивних елементів будинку, але не протягом одного року, згідно підрозділу 2 даного Порядку», — йдеться в рішенні.

Як пояснив директор департаменту міського господарства Григорій Пурдик, новостворені ОСББ в будинках, які здані після 1970-го, можуть розраховувати на один капремонт за рахунок коштів міста. Крім того, ОСББ (як і жителів будинків, де немає ОСББ) також можуть взяти участь в програмі співфінансування.