5031247678f1c84ab48dcd41f6a6f22d
18801 перегляди
Комунальна інфраструктура в Україні зношена на 80% - яких заходів будуть вживати?
06.08.2018

Українська комунальна інфраструктура, яка не зазнала планового ремонту з часів Радянського Союзу, зношена на 80%. З огляду на знос, експерти прогнозують спорудам не більше 5-6 років експлуатації, після чого почнуться масштабні аварії.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), не згодна з такими висновками і налаштована набагато оптимістичніше.

Голова Нацкомісії Оксана Кривенко заявила, що в структуру тарифів закладені витрати на капітальний ремонт, модернізацію і відновлення системи. Ми ретельно стежимо за використанням цих коштів.

Пані Кривенко не обіцяла будівництво нової інфраструктури, однак запевнила дбайливого зберігання старої. На думку глави регулятора, якщо акуратно підійти до експлуатації споруд, то вони зможуть прослужити набагато довше покладеного терміну.

Нагадаймо, що раніше повідослялось про те, що в українському суді було прийнято рішення, згідно з яким підприємців зобов'язали платити навіть за неякісні комунальні послуги.