253f5640f56a7e204afd923205f8776f
360 перегляди
ЄБРР компенсовуватиме вартість проектів з енергоефективності для ОСББ
12.04.2018

ЄБРР розпочинає пілотний проект у рамках програми IQ-energy з компенсації вартості проектів з енергоефективності для ОСББ.

Про це на прес-конференції заявив член правління з роздрібного бізнесу ОТП Банку Володимир Мудрий, повідомляє  Укрінформ.

"Ми хочемо розпочати цей пілот з тими країнами, які мають якийсь потік коштів на модернізацію. Ми не будемо ставити якихось жорстких умов, щоб переводити увесь потік коштів у ОТР-банк. Третє - це компенсація 40% не тільки вартості обладнання, але усього проекту. Я думаю, це безпрецедентно для цієї країни", - сказав Мудрий.

Для населення та ОСББ з жовтня 2014 року діє розроблена Держенергоефективності та запроваджена урядова програма «теплих кредитів». 

Уповноваженими на видачу "теплих кредитів" у рамках програми є 4 державні банки: ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк та Укрексімбанк. Цього річ уряд спрямував 400 млн грн на виконання програми енергоефективності (відомої як "теплі кредити"), з яких 190 млн грн – для ОСББ.  

Нагадаємо, в середу Кабмін затвердив перелік будівель, які не підлягають обов’язковій сертифікації енергоефективності.

Як відомо, 23 липня 2017 року набрав чинності Закон України від 8 червня 2017 року № 2118-VIII "Про енергетичну ефективність будівель", який визначає правові, соціально-економічні та організаційні засади діяльності у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель і спрямований на зменшення споживання енергії у будівлях.