2434574dd0921b898784f2cb9d25649d
303 перегляди
Досі не визначились із формою управління будинку? – Залишитесь самі зі своїми проблемами
29.03.2018

Два місяці на визначення!

10 червня набуває чинності Закон України «Про житлово-комунальні послуги», згідно з яким мешканці мають визначитись із формою управління будинком – створивши ОСББ, підписавши договір з управляючою компанією, або ж обравши самообслуговування; скасовується послуга з утримання будинку та прибудинкової території – натомість запроваджується послуга з управління багатоквартирним будинком.

Відповідно до Закону, у разі, якщо мешканці до 10 червня не приймуть рішення щодо форми управління, їх будинок не буде обслуговуватись – вони залишаться на одинці зі своїми проблеми. Тобто, усі поточні ремонтні роботи, капітальний ремонт, прибирання території, вивезення сміття, тощо, - не будуть здійснюватися та впадуть на плечі самих мешканців.

Звісно місцеві влади, прагнучи уникнути такої ситуації, проведуть конкурси на визначення управителів. Мається на увазі те, що, фактично у примусовій формі, мешканці багатоквартирних будинків змушені будуть підписати договір з управляючими компаніями, уже не маючи самостійного вибору. Не все б було так сумно якби не одне «але». Управлінська компанія може бути розташована навіть в іншому місті України, що, погодьтесь, «дещо» ускладнить розмірене життя.

На сьогодні вже  1127 будинків (70% від загальної кількості) прийняли рішення щодо  форми управління та вибору управителя будинку й із задоволенням користуються усіма новими можливостями які відкрилися перед ними.

Тож просимо та наголошуємо – НЕ зволікайте! Прийміть рішення щодо форми управління вашим будинком, не дозволяйте комусь вирішувати за Вас!