6c052a69e8f83c91adab9419272e25f8
159 перегляди
Онлайн-калькулятор енергоефективності порахує українцям можливу економію на електроенергії
26.02.2018

Неодноразово йшла мова про те, що при комплексному підході можназаощадити до 50% сімейних витрат на електроенергію. Що актуально у наш час.

Для економії коштів необхідно використовувати двозонний лічильник електроенергії, LED-лампи і "розумні" розетки з таймерами.

Двозонний лічильник дозволяє платити в 2 рази менше за електроенергію з 23:00 до 07:00 годин. LED-лампи до 9 економічніше старих ламп розжарювання. А "розумні" розетки дозволяють запрограмувати автоматичне включення і виключення електроприладів в найбільш зручний і вигідний час. Також рекомендується використовувати електроприлади з високим класом енергоефективності.

А для того щоб швидко порахувати, скільки ж коштів сім'я може заощадити на електроенергії в місяць або рік, розроблено спеціальний онлайн-калькулятором енергоефективності, який знаходиться у вільному доступі за адресою: https://dtek-esco.com/calc

У калькуляторі досить вибрати електроприлади, які ви використовуєте вдома, при необхідності уточнити їх потужність і час використання. А внизу відразу з'являється результат: скільки ви витрачаєте на електроенергію зараз, і скільки можете економити при комплексному підході в місяць, на рік, за 5 і 10 років. Такий підрахунок дозволяє визначити, наскільки вигідно купувати двозонний лічильник, LED-лампи і розетки з таймерами, і як швидко вони окупляться.