Dbf154e6dacc9be9fa073b481bc6c569
27 перегляди
Україна продовжує відкривати нові можливості у одній з пріоритетних сфер - сфері "чистої" енергетики
15.01.2018

Наприкінці 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав розроблений Держенергоефективності Закон України від 05.12.2017 № 2222-VIII «Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA)» .

Відтепер Україна стає частиною світового ринку відновлюваної енергетики.

Для країни це, в першу чергу, покращення інвестиційного іміджу держави, широкі можливості залучення передових практик та технологій, а також пільгових кредитів Абудабійського фонду розвитку на «зелені» проекти.

IRENA відкриває для України нові можливості у сфері «чистої» енергетики

Це підтвердив Генеральний директор IRENA Амін Аднан під час зустрічі з Головою Держенергоефективності  12 січня у м. Абу-Дабі (ОАЕ).

Зустріч відбулася в рамках участі офіційної делегації України у 8-ій сесії Асамблеї Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA  Приєднання України до IRENA надає додаткові гарантії потенційним іноземним інвесторам щодо інвестицій у відновлювану енергетику України.

Наша країна має великий потенціал «зеленої» енергетики, а Уряд продовжує розбудову цієї сфери, особливо у тому, що стосується вітроенергетики. А за сприяння іноземних партнерів, вдасться  привести в дію розроблені якісні рентабельні проекти «чистої» енергетики..

За результатами зустрічі сторони домовилися опрацювати:

- потенційні шляхи співпраці України із міжнародними фінансовими установами та організаціями у відновлюваній енергетиці;

- можливості створення спільних механізмів фінансування розробки та впровадження «зелених» проектів;

- умови кредитування Абудабійським фондом розвитку проектів «чистої» енергетики;

- залучення експертів та керівництва IRENA до участі у форумах із відновлюваної енергетики в Україні.