E63b68dd3e18416a58cfc7deb9b640c3
21 перегляди
Повне скасування паперових квитанцій на оплату житлово-комунальних послуг
14.11.2017

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, в якому пропонується повне скасування паперових квитанцій на оплату житлово-комунальних послуг.

Проект закону отримав №7270 і має назву «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів».

Згідно з текстом, всі підприємства та установи, що надають послуги ЖКГ, зобов'язані будуть безпосередньо або через посередників вказувати споживачеві спеціальний електронний рахунок (т.зв. "інвойс") з усіма необхідними даними для оплати.

Крім цього парламентарії запропонували скасувати розсилку паперових квитанцій, але залишити можливість їх роздруківки на вимогу клієнтів.

Повідомляти українцям про надходження електронних квитанцій народні обранці пропонують "за допомогою прикладного програмного інтерфейсу". Зміст електронного інвойсу та порядок надання в ньому даних повинні будуть розробити і встановити для постачальників співробітники Національного банку.

І хоча багато українців сплачують за житлово-комунальні послуги, а дехто й бачить рахунки онлайн, законопроект узаконить ыснуючы практики.