3e52170122bf36bcc1a28cedea558591
15 перегляди
Кабінет ухвалив постанову про запровадження розрахунків з теплокомуненерго «живими» коштами
08.11.2017

Кабінет міністрів схвалив проект постанови про запровадження з 1 січня 2018 року механізму розрахунків з теплокомуненерго «живими» коштами за надання послуг населенню у межах субсидій. Таке рішення було ухвалено на вчорашньому засіданні уряду.

Результат: зміна клірингових розрахунках по пільгах та субсидіях. Тобто, скасовується постанова номер 20, яка була чинною на цей момент. Встановлюються прямі взаєморозрахунки з суб'єктами господарювання надавачами житлово-комунальних послуг і низка інших новацій.

"Сьогодні ми приймаємо рішення щодо переходу на новий механізм розрахунків, на механізм розрахунків "живими" коштами за фактично спожиті ресурси, а не згідно з нарахованими субсидіями відповідно до соціальних стандартів", - сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, представляючи відповідний проект.

За його словами, проект постанови розроблено з метою монетизації субсидій на оплату ЖКП на рівні підприємств-надавачів послуг, що стане перехідним етапом до повної монетизації субсидій домогосподарств.

Рішення Уряду набуде чинності з 1 січня 2018 року.