Ce0c4a8cc4221603a8625a96399d3720
0 перегляди
Кабмін виділить 1,57 млрд. грн на компенсації по утепленню будинків – Зубко
16.04.2015
134 тисяч сімей зможе скористатися програмою компенсації, уточнили в міністерстві
Кабінет міністрів України виділить 1,57 млрд грн на компенсацію 20-40% вартості негазових котлів та утеплення житла для населення, заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.
"Ощадбанк" укладає договір з людиною, яка прийшла і звернулась для оплати конкретних будівельних матеріалів або пунктів обліку теплової енергії. Держенергоефективності, отримавши відповідні документи, направляє на конкретний рахунок людини, яка відкрила його в "Ощадбанку", 20% або 30% (якщо рахунок належить індивідуальним особі), або 40%, якщо це ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирного будинку – ред.), яке взяло кредит на термомодернізацію", – сказав Зубко.
За словами міністра, є міжнародні фінансові організації, які готові взяти участь у цій програмі. Зокрема він зазначив, що в ході візиту Яценюка до Німеччини були досягнуті попередні домовленості про те, щоб надати таку допомогу саме у фінансуванні подібних програм.
Міністр також зазначив, що на сьогоднішній день в Україні споживають енергії вдвічі більше, ніж у сусідній Польщі, ВВП якої втричі більше, ніж в Україні.
За підрахунками міністерства, 134 тисяч сімей зможе з скористатися програмою компенсації.
"Ми розраховує на 3-5 років при залученні інвестицій, при залученні нових технологій", – додав він.
"Ми торік почали програму з компенсації вартості покупки негазових котлів. 20% від вартості такого котла компенсується з державного бюджету. Цього року ми поширюємо цю програму, у тому числі на кріплення, як індивідуальних будинків, так і на ОСББ – розмір компенсації буде 30% і, відповідно, 40%", – сказав у свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк.
Нагадаємо, що за останніми даними "Укренерго", найсильніше перевищують норми споживання електроенергії в Україні Донецька і Луганська області, а також м. Київ.