Cd58b206c7b5945b3c3d273be82bc428
7 перегляди
Майже 90 % багатоповерхівок готові до включення тепла
28.09.2017

До зими готовий майже увесь житловий фонд Вінниці. Комунальними підприємствами було виконано ряд робіт для забезпечення вчасного початку опалювального сезону.

На даний час теплопостачальні підприємствами спільно з ЖЕКами проводять  заповнення систем опалення житлових будинків. Наразі вони заповнені у 978 будинок. Роботи тривають.

КП  „Вінницяміськтеплоенерго” здійснило поточний ремонт теплових мереж та центральних й індивідуальних теплових пунктів, ремонтні роботи по підвищенню надійності 38 котелень та 2-х ТЕЦ; виконано капітальний ремонт котла на котельні по вул. Д.Майбороди,5 та реконструкцію теплових мереж з застосуванням попередньо-ізольованих труб (ПІТ) протяжністю 3,05 км. 

Зазначені роботи проводились по: вул. Майбороди, вул. Келецькій, вул. Магістратській, Л.Ратушної, вул. Заболотного вул. Князів Коріатовичів, вул. Марії Литвиненко–Вольгемут, вул. Хмельницьке шосе, вул. Кропивницького, вул. Константиновича, вул. Герої Крут, проспект Космонавтів, та ін. 

Підприємством КП «Вінницяоблводоканал» проведено дві зупинки системи водопостачання для підготовки технічного обладнання насосних станцій водопостачання і водовідведення, водозабірних споруд та заміни зношеного обладнання. Також виконано промивку і хлорування  резервуарів запасу води та ремонт пожежних гідрантів і водорозбірних колонок; заміну запірної арматури в кількості 79 шт.; заміну аварійних водопровідних мереж протяжністю 2,14 км та каналізаційних труб протяжністю 0,632 км; ремонт насосних агрегатів на ВНС та КНС. Деякі роботи підприємство ще продовжує.

На завершальному етапі підготовка до зими  підприємств, які обслуговують житловий фонду міста. В міжопалювальний період ними було виконано ремонт міжпанельних стиків, утеплення фасадів, заміна вікон, ремонт інженерних мереж та систем електрозабезпечення. Загалом відновлено 13 797 м2 м’яких та шиферних покрівель. 

Під час підготовки до роботи в осінньо-зимовий період житлово-експлуатаційними підприємства міста проведено технічний огляд всіх транспортних засобів та прибиральної техніки. Наразі 23 одиниці техніка готові до роботи в зимових умовах. Придбано 1100 тон відсіву та 150 тон солі.