64905f25618730ac3b13ecc1a644c67a
19 перегляди
Чи бути опалювальному сезону у Вінниці?
29.08.2017

Опалювальний сезон у Вінниці може не розпочатись. Все через борги тепловиків перед «Вінницягаз». В списку боржників ПАТ «Маяк» та КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго». Загальна сума, яку мають сплатити, понад 20 мільйони гривень.

Що на це кажуть у підприємствах? Все просто, - вони б без питань розрахувались, але самі мають боржників з числа населення. Як тільки вони розрахуються питання погашення боргу буде закрито. А мешканці заборгували тепловикам майже 35 млн.

 То чи подадуть тепло вчасно? 

З початку року КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» накопичило перед ПАТ «Вінницягаз» рекордну заборгованість у розмірі 24,5 мільйони гривень за розподіл природного газу. У випадку, якщо тепловики і надалі ігноруватимуть погашення даної заборгованості у повному обсязі, вчасний початок опалювального сезону у місті може опинитися перед загрозою зриву. 

У "Вінницягаз" зазначають що тепловики порушують умови договору і мови про реструктуризацію боргу йти не може - сплата має бути здійснена в повному обсязі. У випадку, якщо до середини вересня борг погашено не буде, підприємство не подаватиме газ до котелень міста, а отже без тепла залишаться усі вінничани. 

Ми звертаємося до усіх вінничан і пояснюємо причини та можливі наслідки вкрай неприємної ситуації, яка вкотре (!!!) складається у газорозподільної компанії із міськими теплокомуненерго. Річ у тім, що 25-мільйонна заборгованість тепловиків за розподіл природного газу стає на заваді у здійсненні ПАТ «Вінницягаз» комплексу заходів із підготовки газових мереж області до стабільного функціонування в осінньо-зимовий період. Мова йде, зокрема, про капітальний ремонт, реконструкцію систем газопостачання та споруд на них, забезпечення безаварійного та стабільного газопостачання впродовж опалювального сезону 2017-18 років

Зазначається в повідомленні на сайті підприємтва.

 

Варто зазначити, що "Вінницягаз", з лютого поточного року, судиться із тепловиками і, на даний момент, уже є вироки суду. Згідно з ними накладено арешт на рахунки ПАТ «Маяк».