247cb1c06543e0106a4d6166f16067ef
9 перегляди
Майже 24 тисячі будинків в Україні досі не оснащені теплолічильниками. Яка ситуація у нашому місті?
22.08.2017

Станом на сьогодні в Україні не оснащено лічильниками теплової енергії майже 24 тис. будинків. 

Про це повідомили у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, зазначаючи, що найбільша кількість неоснащених лічильниками будинків - у Донецькій, Одеській, Полтавській та Луганській областях.

Що ж стосується Вінниці, то за даними Департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради, у місті, станом на кінець травня кількість будинків, оснащених лічильниками теплової енергії, становила 925. Зараз цифра зросла майже1000.

Нагадаємо, нещодавно Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", що визначає правові, економічні та організаційні засади забезпечення комерційного, зокрема розподільного, обліку послуг з постачання теплової енергії, гарячої води і централізованого водопостачання.  Тобто саме завдяки обліку населення платитиме лише за спожиті ресурси і це сприятиме зменшенню витрат споживачів на оплату комунальних послуг.  А 23 червня Верховна Рада зобов’язала мешканців новобудов, які не під’єднанні до інженерних мереж, встановлювати будинкові лічильники на тепло, воду за власні кошти. Парламентарі у другому читанні підтримали 238 голосами відповідний законопроект. Він визначає, що співвласники новобудови або самі купують лічильники або це робить оператор зовнішніх мереж. В останньому випадку мешканці будинку сплачують оператору за встановлення лічильників.