C749e1a990f57abe7a9bff9eac5551d8
6 перегляди
Кабмін ухвалив постанову, якою було врегульовано механізм розподілу розрахунків за житлово-комунальні послуги у багатоповерхових будинках з різними типами лічильників
22.08.2017
Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою було врегульовано механізм розподілу розрахунків за житлово-комунальні послуги у багатоповерхових будинках з різними типами лічильників, повідомляє прес-служба  Міністрества регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.
 
- Ми навели порядок у системі розрахунків для тих випадків, коли багатоповерховий будинок має вузол обліку тепла, а у самому будинку всі або частина квартир обладнані квартирними лічильниками. До прикладу, минулого року в місті Києві виникали ситуації, коли власник з квартирним лічильником не вчасно надавав показники постачальнику послуг ЖКП, тому його платіж розподілявся на всіх інших мешканців будинку. Ми врегулювали це питання.
Тепер у випадку несвоєчасного надання показників квартирних лічильників, пошкодження пломб - плата споживачеві за споживання теплової енергії, гарячої та холодної води буде нараховуватися за нормативами споживання. Раніше такого механізму у постачальника послуг не було. Тож дисциплінованим у сплаті ЖКП споживачам не доведеться "платити за сусіда, - цитує прес-служба  відомства Віце-прим'єр міністра, Міністра регіонального розвитку.

Такий  порядок буде діяти до вступу в силу закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", який врегульовує подібні ситуації.