68e2520ad838ba77aa5d89c17b3c6f3f
10 перегляди
24 мільйони гривень буде витрачено на ремонт вінницьких очисних споруд у Сабарові
07.08.2017

24 мільйони гривень з Державного екологічного фонду буде витрачено  на ремонт вінницьких  очисних  споруд у Сабарові.

За даними прес-служби "Вінницяоблводоканал"  вже виготовлено проект першого етапу реконструкції очисних споруд каналізації.  У рамках першого етапу  на очисних спорудах  буде відремонтовано приймальну камеру, зал решіток, замінено решітки на нержавіючі, замінено  шебери на аналогічні з нержавіючої сталі, буде збудовано нові піскоуловлювачі на станції, буде накрито три канали очисних споруд, які сьогодні є відкритими. 

 

Якщо канали «накриють», запах, який заважає жителям вінницького мікрорайону «Поділля» щезне. Буде замінено запірну арматуру та механізми на первинних і вторинних відстійниках. У 2017 році планують розпочати ремонт  очисних споруд , а у 2018 році роботи буде продовжено. До завершення поточного року  буде виготовлено проект на другу чергу реконструкції , тоді і буде складений кошторис витрат на реконструкцію другої черги, - зазначають у "Вінницяоблводоканал".

Очисні споруди  у Сабарові  мають 5 черг. П'ята, остання черга, була збудована 1992 року. 

Очисні споруди за добу приймають до 40 машин з відходами , розраховані на прийом 150 тисяч кубометрів  стоків на добу, а приймають фактично  меньше  –до 80 кубометрів стоків на добу, а під час дощу – до 90 тисяч кубів.