Cb8e25cd6fa720859cc9423e4cce99b0
10 перегляди
Станом на 1 липня у Вінниці створено 457 ОСББ
26.07.2017

Станом на 1 липня у Вінниці створено 457 Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Загальна кількість ОСББ в Україні становить 27 тис. 111, близько 20 % багатоквартирних будинків знаходяться в управлінні ОСББ – про це повідомляють у в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. У розрізі нашого міста цей відсоток дещо вищий і становить 23%.

У міністерстві зазначають, що із прийняттям Закону "Про ЖКП" і появою послуги "управління", динаміка створення нових ОСББ стане відчутнішою. Адже на модернізацію житлового фонду кошти отримують в рамках Фонду енергоефективності насамперед ОСББ.

"Саме ОСББ має можливість обирати підрядника, з огляду на якість і доступність його послуг. Відтак чимало власників квартир будуть зацікавлені відмовитися від ЖЕКів, аби самостійно обслуговувати свої будинки, зокрема, залучати послуги з термомодернізації. Це стане помітним у масштабах країни еволюційним кроком до появи відповідального власника у кожному будинку і громаді", - підкреслили у відомстві.