539cf1f0711e40862424f3639654199f
0 перегляди
Кабмін та НКРЕКП зобов'язали перевірити обгрунтованість тарифів на ЖКП
16.02.2017

РНБО доручила КМУ та НКРЕКП вивчити обґрунтованість тарифів на житлово-комунальні послуги та забезпечити перехід ТЕЦ з антрацитового на газове вугілля українського видобутку.

Рада національної безпеки і оборони доручила Кабінету міністрів та Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг вивчити обґрунтованість тарифів на житлово-комунальні послуги та забезпечити перехід ТЕЦ з антрацитового на газове вугілля українського видобутку. Відповідне рішення опубліковано на сайті РНБО.
 
"Кабмін разом із Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, невідкладно: вивчити об'єктивність, економічну та соціальну обґрунтованість встановлених тарифів на енергоносії, електроенергію, житлово-комунальні послуги та опрацювати можливі заходи щодо вдосконалення механізмів державного регулювання діяльності у цій сфері природних монополій та управління суб'єктами господарювання, корпоративні права яких належать державі, а також поінформувати населення про результати цієї роботи",- йдеться у рішенні РНБО.
 
Відповідно до рішення, НКРЕКП має розробити та забезпечити реалізацію програми побудови нових енергоблоків і реконструкції існуючих на ТЕЦ, які використовують вугілля антрацитової групи. Такі ТЕЦ мають перейти на застосування вугілля газової групи вітчизняного видобутку.
 
Президент України Петро Порошенко увів в дію відповідне рішення, підписавши указ № 37/2017 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 лютого 2017 року “Про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури”.
 
Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.