F9cc370e78b074a0866000550f972861
0 перегляди
Зубко: Створення Фонду енергоефективності дає шанс Україні здобути енергонезалежність
23.01.2017

Створення Фонду енергоефективності дає шанс вперше стати енергонезалежною державою. Це той інструмент, який дасть можливість системно підійти до термомодернізації всієї України.

Про це заявив в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на ТК ZIK Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Фонд енергоефективності надаватиме не тільки фінансову підтримку, а й технічні рішення для масового впровадження. Фінансування Фонду забезпечать як держава, так і кошти Євросоюзу і Уряду Німеччини, від яких маємо погодження про співфінансування», - зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр зауважив, що на найближчому пленарному тижні у лютому, проект закону про Фонд енергоефективності буде розглянутий народними депутатами. «Законопроект був цілком погоджений і підтриманий Комітетом ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Маю надію, що на найближчому пленарному тижні, на дні енергоефективності у ВРУ, ми зможемо його розглянути», - підкреслив він.

Нагадаємо, що сьогодні, 20 січня, Геннадій  Зубко також закликав народних депутатів ухвалити закони з децентралізації.

Зокрема, другого читання чекають законопроекти № 4772 та № 4773 від 03.06.2016 - щодо добровільного приєднання територіальних громад, які дозволять приєднання до вже утворених ОТГ.

Варто зазначити, що законопроект № 5520 врегулює процес добровільного об`єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів. Також у другому читанні мають бути розглянуті законопроекти № 4742 («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо статусу старости села, селища)» та № 4110 («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо набуття повноважень сільських, селищних, міських голів (щодо статусу старости села, селища).

У свою чергу проект Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» № 2489 забезпечить ефективну, комплексну реформу служби в органах місцевого самоврядування на принципово однакових підходах із реформою державної служби щодо вступу та проходження служби.