4453cb789efefc1835b4bb2a22155777
0 перегляди
У минулому році залишки по ЖКГ-субсидіях склали 12 млрд. грн. – Розенко
09.01.2017

У нинішньому році залишки по субсидіях в Україні зменшилися, а Кабмін розглядає різні варіанти їх монетизації. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Представник уряду зазначив, що в минулому році сума залишків сформувалася на рівні 12 млрд грн, проте в цьому році ситуація змінилася.

"Перш ніж говорити, варто чи ні монетизувати залишки (по субсидіях – Ред.), потрібно зрозуміти, чи є взагалі ці залишки. І правда, якщо взяти попередній опалювальний сезон, у нас сформувалася серйозна сума залишків – до кінця отопсезону 2015-16 рр ця сума склала приблизно 12 млрд грн. Але чому ця сума залишків сформувалася? В першу чергу, тому що ми свідомо пішли на завищення певних нормативів споживання, щоб людям було спокійно. ... У 2016 році ця норма була оптимізована. на мій погляд, на сьогоднішній день норма оптимальна, вона далі зменшуватися не буде і буде зафіксована на наступні отопсезони", – зазначив Розенко.

Також, за словами Розенка, поточна зима холодніше, ніж в минулому році, томуспоживання газу зросло у всіх категорій споживачів. Тому, як зазначив Розенко, урядзбирається дочекатися хоча б лютого, щоб зрозуміти, формуються чи залишки посубсидіях.

Нагадаємо, раніше глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв відзначав, що українці можутьпочати отримувати монетизовані залишки по субсидіях вже в квітні 2017 року. Як зазначив Коболєв, мова йде про повернення коштів, які українські сім'ї змоглизаощадити на комунальних послугах.