4b654d0c5fce45e21a5a34b0b62154aa
0 перегляди
У Вінниці прокладають тепломережі за гроші швейцарців
29.09.2016

Сьогодні, 29 вересня, у Вінниці презентували оновлену систему теплопостачання по вулицях Зулінського-Київській.

Як зазначили виконавці робіт, систему оновили за рахунок спільного бюджету Швейцарської Кофедерації (виділила9,7 млн швейцарських франків) та міською радою спільно з “Вінницяміськтеплоенерго” (виділили 68 млн гривень).

Також окремо показали сучасно обладнаний пульт керування кількома тепловими підстанціями, що дозволяє отримувати актуальну інформацію про стан тепломережі відповідних будівель. Додатково реконструювали 2,5 км зовнішніх мереж водопостачання.

Загалом вже прокладено 8,1 км мереж, у планах – ще 750 метрів. Також станом на сьогодні підготовлено 49 приміщень під влаштування індивідуальних теплових підстанцій. Зокрема, по вулиці Зулінського,9 виконано 91% робіт по реконструкції тепломережі. Загалом задіяно 13 бригад, 21 одиниця техніки та 56 працівників. Почалася реконструкція 20 квітня, завершити планують до кінця року.

Проведені роботи, як кажуть у «Вінницяміськтеплоенерго», покращать якість надання послуг з теплопостачання зокрема у 79 житлових будинках, двох дитячих садочках, одній школі та у одному медичному закладі.

Оглядаючи процес будівництва, міський голова Сергій Моргунов заначив, що до опалювального сезону мешканці цього мікрорайону будуть з теплом.

Що стосується очікуваного ефекту – зекономити планують 3,4 мільйони метрів кубічних газу та зменшити викиди СО2 на 6,5 тисяч тонн.

Оновлення системи тепломереж є одним із кроків будівництва сучасної твердопаливної котельні, на кшталт тієї, котру було у липні відкрито по вулиці Баженова. Її  будівництво було також здійснено у рамках українсько-швейцарського Меморандуму енергоефективності. Згідно з проектом, протягом 2016-2017 років в мікрорайоні Зулінського-Київська планується облаштування котельні потужністю 3,3 МВт для спалювання деревини. Також буде повністю реконструйовано газову котельню та встановлено газові котли, а також вроваджено систему SCADA (програма для збору й обробки інформації про стан обладнання).