E36c8b1f5c128693b77ee8608f94a776
0 перегляди
Кабмін змінив правила призначення субсидії для пенсіонерів
11.09.2016

Кабінет міністрів встановив, що під час призначення житлової субсидії для пенсіонерів, які не працюють із цього року, має враховуватися їхній дохід тільки за попередній перед зверненням місяць, а не за попередній рік.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства соціальної політики, цим рішенням уряд відреагував на численні звернення українців, які у 2015 році працювали й отримували заробітну плату, або, зарплату й пенсію, а у 2016 році з тих чи інших причин залишили роботу й отримують єдиний вид доходу – пенсію.

«У людей це викликало нерозуміння, чому беруться до уваги їхні доходи, що не відповідають сьогоднішньому дню. Мовляв, чому під час розрахунку розміру субсидії у 2016 році враховується дохід за весь 2015 рік, якого в реальності в людини сьогодні немає. Тому прийнято соціально справедливе рішення – піти назустріч пенсіонерам у той час, як їхні доходи знизилися проти минулого року», – йдеться в повідомленні прес-служби відомства, з посиланням на слова міністра соціальної політики Андрія Реви.

У повідомленні наголошується, що це рішення було прийнято на засіданні уряду 8 вересня й найближчим часом набуде чинності.

Таким чином, всім пенсіонерам, які не працюють і які звернуться за призначенням субсидій із вересня, субсидія буде призначена за новими правилами – з огляду тільки на розмір щомісячної пенсії, а не сукупного доходу за весь 2015 рік.