Ac0f08abfc867eaf2b842a0d1d896a44
0 перегляди
Кошти на енергоефективні заходи в ОСББ є і їх достатньо
14.07.2016

95% ОСББ-учасників Урядової програми з енергоефективності готові ще раз скористатися державною допомогою. Про це свідчать результати національного дослідження «Ефективність державної підтримки реалізації енергоефективних заходів в ОСББ», які Голова Агентства Сергій Савчук презентував громадськості.

Результати національного дослідження «Ефективність державної підтримки в реалізації енергоефективних заходів для ОСББ», проведеного Держенергоефективності спільно з IFC, USAID та Громадянською мережею ОПОРА підштовхнули ДАЕЕ приділити увагу удосконаленню Держпрограми з енергоефективності, із урахуванням побажань громадськості.

«Динаміка попиту на Урядову програму утеплення позитивна. Щотижня все більше ОСББ  та  ЖБК приєднуються до програми. Ми впевнені, що ОСББ нарешті усвідомили наскільки це вигідно – провести глибинну термомодернізацію будинку і отримати значне відшкодування своїх витрат: від Уряду 40% відшкодування, від місцевої влади – 15%-30%», так Сергій Савчук прокоментував дані щотижневого моніторингу дії програми з енергоефективності.

На сьогоднішній день немає жодного району чи області України, де ОСББ не змогли б скористатися Урядовою підтримкою.

«Кошти за цим напрямком програми - на енергоефективні заходи в ОСББ - у нас є і їх достатньо. До кінця року вистачить будь-якому ОСББ, яке проведе утеплення та звернеться за відшкодуванням», - зазначив Савчук.

Як показало дослідження, встановлення індивідуального теплового пункту дозволяє скоротити споживання тепла на 10%, тоді як рахунки скорочуються іще суттєвіше.

Загалом, за весь період програми майже 170 тисяч українських родин залучили 2,3 млрд. грн. на утеплення своїх помешкань.