E1a648a4894d0c2511fc1d9da9f15e1e
0 перегляди
У Вінниці триває будівництво двох каналізаційних насосних станцій у приватному секторі
04.07.2016
У місті продовжується будівництву мереж водопостачання та водовідведення у приватному секторі. Так, наразі робітники прокладають мережу каналізації у мікрорайонах Пирогова та Корея. Також тривають роботи по провулку Івана Богуна, а найближчим часом розпочнуться по вулиці та провулку Петрусенка та інших.
 
Сім років тому у приватному секторі Вінниці розпочався масштабний проект з будівництва мереж каналізування та централізованого водопостачання. Він реалізується за рахунок співфінансування робіт – за бюджетні кошти будуються магістральні колектори та насосні станції, мережі по вулицях та провулках прокладають у складчину з жителями приватної забудови. В 2015 році у було збудовано систему водовідведення протяжністю 6,6 кілометрів у мікрорайонах Пирогово, Корея, П’ятничани та Старе місто.
 
В цьому році роботи з будівництва мереж водопостачання та водовідведення продовжилися. Два тижні тому завершилось прокладання водопроводу на ділянках вулиць Чумацької (колишньої Блюхера) та І.Пулія (колишня Павленка). Протяжність мереж тут становить близько 800 м.
Завершилися роботи по вулиці Пестеля в мікрорайоні П’ятничани. Тут збудовано біля 700 м мереж водовідведення. Також тривають роботи по провулку Івана Богуна (300 м.). З початку липня розпочнеться каналізування вулиці Петрусенка (360 м), провулку Петрусенка (200 м), трьох провулків Пестеля (по 90 м кожний). Орієнтовно в серпні у квартальному комітеті «Димитрівський» (на Старому місті) почнеться часткове каналізування 3-го провулку Д.Нечая та будинків 17-25 по вул. Гліба Успенського.
 
Наразі  прокладається мережа водовідведення у мікрорайоні Пирогово. Тут будують каналізаційно-насосну станцію (КНС) та прокладають труби по вулиці Комарова та її провулках. Також розпочалося будівництво КНС в мікрорайоні Корея, після чого тут  каналізація з’явиться по вулицях Салтикова-Щедріна, Бестужева та 2-му провулку Бестужева.
 
«Окрім того, на Старому місті буде продовжено каналізування вулиці Грушевої, яку розпочато ще минулого року, і частково буде прокладено мережі по вулиці Молодіжній. А в квартальному комітеті «Соняшник» за рахунок співфінансування вже прокладено водопровід та каналізацію по вулиці Курія, наразі роботи тривають по вулиці Сосюри. Довжина мереж водопостачання на цій території становитиме близько 750 м, а водовідведення – близько 200», - розповіла голова Асоціації органів самоорганізації населення м.Вінниці депутат міської ради Наталія Панчук.