1a55507b10c7fec1297932e1f67029ba
0 перегляди
Для перерахунку субсидії на неопалювальний період вінничанам не потрібно повторно звертатися до Прозорих офісів
20.04.2016

З 1 травня департамент соціальної політики Вінницької міської ради розпочне автоматичний перерахунок субсидії на неопалювальний період. Працівники підрозділу мають можливість виконати цю роботу без додаткових звернень громадян. Тому вінничанам непотрібно  дода​тково звертатись до Прозорих офісів та повторно нести документи.

На даний час субсидії на відшкодування витрат за житлово-комунальні послуги   отримує  майже 66  тисяч вінницьких  родин. Наше місто стало першим в Україні по кількості призначених субсидій у співвідношенні  до загальної кількості домогосподарств. Цьому сприяє спрощений механізм надання даного  виду допомоги.

Відповідно до чинного законодавства субсидія призначається на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням. При цьому, оскільки плата за опалення проводиться лише в опалювальний період, розмір субсидії розраховується окремо на опалювальний (з 1 жовтня по 30 квітня) та неопалювальний (з 1 травня по 30 вересня) сезони.

«По закінченню опалювального сезону всім домогосподарствам, які  отримували субсидію буде  проведено автоматичний перерахунок  субсидії на неопалювальний період  без особистого  звернення  громадян. Ми маємо достатньо інформації і ресурсу для автоматичного перерахування. Тому вінничанам непотрібно витрачати свій час та додатково звертатись до Прозорих офісів», - розповіла  перший заступник директора департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Наталія Паламарчук.

Інформування мешканців про призначення (непризначення) субсидії буде відображено  у єдиному  рахунку ЦМСУ, який щомісяця приноситься у кожну квартиру.