16ed6dee9d3b908deb55a0e744dcb5d2
1 перегляди
Вінничани більше не платитимуть за лічильники
16.02.2016

Урядовці врегулювали питання заміни і ремонту лічильника на воду.

Кабінет міністрів України прийняв рішення, відповідно до якого запроваджуються нові правила оплати заміни і ремонту лічильника на воду. Тож відтепер, якщо лічильник на воду став несправним, громадяни можуть віднести його в комунальну службу або викликати майстра обслуговуючого підприємтва додому. Всі витрати щодо демонтажу старого лічильника і установки нового має взяти на себе держава. Тобто, українці не зобов'язані платити за таку послугу.

Раніше заміна і перевірка лічильників на воду також формально були безплатними, але зі споживачів комунальники брали гроші зе те, щоб зняти і відвезти прилади на перевірку. За таку послугу у Вінниці платили від 70 до 200 грн.

Наразі перевірки і заміна лічильника закладена у тариф на воду, пояснюють урядовці. Тому обов’язок споживачів лише вчасно і в повній мірі платити за воду, а стежити за ремонтом та справністю лічильників повинні працівники комунальних установ.

Нагадаємо, КП «Вінницяоблводоканал» у листопаді минулого року тимчасово припинив брати кошти за перевірку і пломбування лічильників холодної води.