77fdd80ae0d57d00954d750772bfc939
0 перегляди
Українці житимуть за новими соціальними нормами
01.11.2015

Тиждень, що минає приніс українцям перегляд соціальних норм споживання ЖКП. Не оминули протягом семи днів і газового питання. Зокрема, яка ситуація з накопиченням «блакитного» палива для зими - читайте у щотижневому огляді новин.

На тижні, що минає, головною темою для обговорення стали зміни соціальних норм споживання ЖКП. Зокрема, Уряд схвалив проект Постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів від 6 серпня 2014 р. №409», яка передбачає удосконалення низки державних соціальних нормативів споживання житлово-комунальних послуг в межах яких надаються пільги та житлові субсидії.

Відтак, встановлені розмежовані за часом обсяги електроенергії у разі використання її для індивідуального опалення.

Примітно, для абонентів, котрі користуються послугою ЦО та лічильником, встановлено соціальний норматив – 0,0548 Гкал на 1 кв. м. опалювальної площі на місяць в опалювальний період.

Проект Постанови також передбачає запровадження соцнормативів на вивезення рідких побутових відходів – 4 куб. м на одну особу на місяць. Якщо ж послуга централізованого водопостачання та водовідведення  відсутня - 25 л на добу на одну особу.

Актом визначено і соцнорму постачання холодної води у 4 куб. м на одну особу на місяць у разі відсутності централізованого ГВП понад 14 діб.

Окрім того, Уряд запровадив механізм зміни застосування соціальної норми споживання газу.

«Встановлюється соціальна норма в розмірі 1200 куб. м на весь опалювальний сезон», - повідомив Арсеній Яценюк.

Також, Кабмін вніс зміни до порядку перерахунку вартості опалення підприємств ЖКГ, який буде проводитися в щомісячному режимі в залежності від зовнішніх температур.

В цей час, Мінсоцполітики прогнозує, що до кінця року до місцевих органів соцзахисту населення за оформленням субсидій звернеться щонайменше один мільйон українських родин.