F072a455a7456d9f97ab115ed69f707a
1274 перегляди
Ціни на газ в жовтні. Що зміниться та в кого вигідніше купувати?
29.09.2021

Опалювальний сезон 2021-2022 вже не за горами й всіх хвилює питання вартості блакитного палива для населення. Газопостачальні компанії вже опублікували ціни на газ на жовтень для побутових споживачів.

Ціни коливатимуться, як і раніше, у діапазоні від 7,80 і до 13,50 грн за кубометр.

Найнижча ціна – 7,80 грн за куб – в Агросинтез Трейдінг, Евода Трейд КП Луцькводоканал продає газ по 7,88 грн, Черкасигаз Збут і Уманьгаз Збут – по 7,89 грн, Газопостачальна компанія Нафтогаз України – по 7,96 грн за кубометр.

Водночас найвищу ціну встановили Чернівецька обласна енергопостачальна компанія, Житомирська обласна енергопостачальна компанія та Херсонська обласна енергопостачальна компанія – 13,5 грн за куб. У більшості газопостачальників середня ціна – до 9 грн за кубометр.

З травня 2021 року до квітня 2022-го в Україні діє фіксована річна ціна, споживачів перевели на неї автоматично.

 Проте за бажанням українці можуть обрати й інші тарифні плани: місячні або сезонні.

 Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що підстав для підвищення тарифів на опалення і гарячу воду в Україні немає.

 До речі, отримати потрібну інформацію про конкретного постачальника газу населенню і його тарифні плани можна на сайті конкретної компанії. Порівняти ціни десятків різних постачальників, які працюють на ринку постачання побутовим споживачам, можна на порталах  ГазПравда (афілійований з Нафтогазом) і  Газотека (проєкт DiXi Group) або в додатку  Energy Online (також DiXi Group).

ГазПравда і Газотека надають можливість дізнатися приблизну економію при зміні постачальника або тарифу, а додаток Energy Online — подати скаргу, заяву на компенсацію і залишити відгук про постачальника.