Eb83f8f0a92bbb2c89aa1e7d3cc799e2
255 перегляди
Держбюджет 2021
23.09.2020

14 вересня Міністерство фінансів України презентувало проєкт головного кошторису країни на 2021 рік. Цього ж дня законопроєкт «Про Державний бюджет на 2021 рік» був схвалений Кабінетом Міністрів та переданий на розгляд Верховної Ради. 
Наступного року видатки держави на виплату  житлових субсидій можуть зменшитися на 2,7 млрд грн, або 7%. Загалом на державні допомоги населенню уряд пропонує витратити 36,6 млрд грн. 
З цього приводу Прем’єр-міністр зазначив: «Сума субсидій дійсно є меншою в проєкті бюджету, але варто зважати, що ціна на газ в цьому році буде найнижчою за останні 5 років, зростає мінімальна заробітна плата. Зважаючи на ці показники, ми уважно прорахували та заклали суму на субсидії із запасом».
Міністр фінансів України Сергій Марченко з даного питання зауважив: «Субсидії підраховуються відповідно до можливостей громадян їх отримувати. Ми зараз істотно збільшуємо розмір прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати. В умовах, коли ціни на енергоносії є досить низькими в порівнянні з попередніми роками, буде економія субсидій. Це розрахунки».

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/news/premyer-ministr-nazvav-prioritetni-napryamki-finansuvannya-v-derzhbyudzheti-2021

Слідкуйте за нашими новинами:
Сайт- https://pay.vn.ua/
Тelegram - t.me/pay_vn_ua
Viber- https://cutt.ly/AdE4oTK
Instagram- instagram.com/cmsm_llc