C5fadc393aab0ddd4b37a857dc11bfe1
405 перегляди
Споживання електроенергії мешканцями м.Вінниця
17.09.2020

Енергія є невід'ємною складовою частиною життя людини з моменту її виникнення і до сьогодення. Людям постійно необхідне джерело для освітлення, роботи побутової техніки, транспорту,  складних машин та обладнання, опалення помешкань тощо. Без електроенергії не працювало б жодне підприємство, зупинилися б автомобілі та потяги, не літали б літаки. Наші оселі, вулиці міст та сіл увечері поринали б у темряву.
Упродовж ХХ – початку ХХІ століть споживання електроенергії на планеті зросло у 15 разів, потреби в ній подвоюються кожні 12–14 років.  Споживання та виробництво електроенергії в Україні, також активно підвищується. За оперативними даними, ПрАТ «Укренерго», споживання електроенергії в енергосистемі України у серпні 2020 року становило 9,364 млрд кВт/год.
А Ви помічали як змінюється споживання електрики у Вашому домогосподарстві протягом року?
Взимку та восени, окрім похмурої погоди, світловий день стає все коротшим, і люди частіше включають освітлення. Все це призводить до збільшення  використання населенням електроенергії.
Зимовий пік електроспоживання починається у грудні. З грудня по лютий мешканці витрачають енергоносіїв у 1,5 рази більше, ніж в інші пори року. 
Проєкт вирішив перевірити дану інформацію та підготував статистичні дані щодо споживання електроенергії вінничанами в літній та зимовий періоди. 
З червня по серпень середнє споживання енергоносіїв на одне помешкання багатоквартирного будинку нашого міста становить – 119 Квт/год на місяць, а з грудня по лютий – 149 Квт/год на місяць. 
Споживачі приватного сектору використовують електроенергії більше, ніж споживачі багатоповерхівок, за рахунок  електроопалення:
* середнє споживання електроенергії на одне помешкання у зимовий період - 247 Квт/год на місяць;
* середнє використання енергоносіїв на одне помешкання у літній період - 174 Квт/год на місяць.

*Слідкуйте за нашими новинами:
Сайт- https://pay.vn.ua/
Тelegram - t.me/pay_vn_ua
Viber- https://cutt.ly/AdE4oTK
Instagram- instagram.com/cmsm_llc