04a20d1c19bbf5b0bbb257857630f68b
218 перегляди
Споживання холодної води вінничанами.
20.08.2020

В минулих наших публікаціях, Проєкт  «Єдиний Рахунок» підготував топ-10 корисних порад, як економити воду. Наразі, Проєкт пропонує Вам цікаву статистику, щодо споживання холодної води вінничанами. 

Середнє споживання води в нашому місті - 108 літрів на мешканця в день. Середній склад 1 домогосподарства – 2,3 людини, а середнє споживання води на домогосподарство – 99 куб.м на рік.

За даними Європейської федерації національних водних послуг, що об’єднує національних надавачів послуг з централізованого водопостачання та водовідведення 29 країн Європи, середнє споживання води країнами Європи – 128 літрів на споживача в день, а середнє споживання води на домогосподарство – 111 куб.м на рік.

Існує думка, що споживачі приватного сектору споживають води більше, ніж споживачі багатоповерхівок, за рахунок поливу присадибних ділянок. Проєкт спростує дане твердження, тому що згідно статистичних даних:

  • середнє споживання води на одну особу  в приватному секторі – 3,25 куб.м на місяць;
  • середнє споживання води на одну особу  в багатоповерховому будинку  – 3,38 куб.м на місяць. 

Ще один факт, який мотивуватиме Вас встановити лічильник на холодну  воду. Якщо квартирні лічильники відсутні – нарахування  з централізованого водопостачання проводяться згідно показань загальних засобів обліку води (комерційних вузлів обліку).

  • Max тариф на одну особу по загальнобудинковому засобу обліку -  2 971,01 грн;
  • Min тариф на одну особу по загальнобудинковому засобу обліку -  5,23 грн.

 

Слідкуйте за нашими новинами:

Facebook https://www.facebook.com/pay.vn.ua/

Тelegram - t.me/pay_vn_ua

Viber- https://cutt.ly/AdE4oTK

Instagram- instagram.com/cmsm_llc