1021f51a557bbbf6b33d199e7b6d4208
539 перегляди
Оцінимо переваги та недоліки двох популярних серед споживачів сервісів оплати комунальних послуг!
17.07.2020

Щомісяця нам доводиться сплачувати комунальні послуги. Ця процедура обов’язкова, тому варто розібратися, де вигідніше оплачувати комунальні платежі? Який спосіб допоможе заощадити час, гроші та нервові клітини? 
Оцінимо переваги та недоліки двох популярних серед споживачів сервісів оплати комунальних послуг.
1*Рay.vn.ua
Основна перевага сайту в тому, що можна знайти більше інформації по особовому рахунку, ніж у платіжному сервісі. 


Сервіс прийому платежів Рay.vn.ua дозволяє оплачувати комунальні послуги карткою VISA/MasterCard будь-якого банку України. Послугами електронних платежів може скористатись будь-який користувач пластикової картки незалежно від місця знаходження банку і валюти картки.
 Після реєстрації на сайті Сервіс пропонує додати помешкання, за які Ви будете здійснювати платежі  (варто підкреслити, що споживач може додати декілька помешкань до свого особистого кабінету),  тим самим звільняєте себе від необхідності кожного разу, вводити складні номери особових рахунків, ЄДРПОУ, номер розрахункового рахунку або назву організації, за послуги якої хочете заплатити.


  Здійснити оплату комунальних послуг можливо за лічені хвилини з відображенням змін в режимі он-лайн.
Завдяки «Історії платежів» легко відстежити необхідну оплату. В особистому кабінеті користувача міститься інформація про проведені платежі, яка оновлюється одразу після оплати послуг. Натиснувши вкладку "Історія платежів", Ви можете переглянути усі наявні квитанції та в разі необхідності роздрукувати їх, а також квитанції доступні з будь-якої точки світу, адже вони відправляються на e-mail.
Комісія за інтернет-платежі при оплаті житлово-комунальних послуг на сайті Рay.vn.ua направлена на компенсацію вартості послуг процесингу платіжних карт міжнародних платіжних систем VISA та MasterCard. 


За допомогою сайту Рay.vn.ua платежі за житлово-комунальні послуги здійснюються через «єдиний платіж», тобто в середньому Ви  одночасно сплачуєте 5-6 послуг, а комісію оплачуєте одноразово. 
Розмір комісії при здійсненні платежу за житлово-комунальні послуги складає: 
від 0 до 1000 грн  -  5,0 грн
Від 1000,01 до 2000 грн - 10,0 грн
Від 2000,01 до 3000 грн  -  15,0 грн
> 3000,01 грн -   0.7 % від загальної суми платежу


Оплата за «комірне» за допомогою  сервісів Проєкту «Єдиний Рахунок», ще й надає можливість прийняти участь в Акції від Фінансової компанії "МПС" (фінансовий оператор оnline - сервісу) та отримати компенсацію 50% вартості нарахованих комунальних послуг!

*Оплата через інтернет-банк


Оплата через інтернет банкінг — один із популярних спосіб оплати «комуналки», де Ви можете оплачувати платежі за квартплату, воду, тепло, світло, Інтернет і домофон. Щоб мати можливість зручно і вигідно оплачувати за комірне, потрібно попередньо оформити картку даного банку.
 Для власників пенсійних карт більшість банків пропонує оплачувати будь-які комунальні платежі без комісії.


Комісія за оплату «комуналки» для інших клієнтів буде залежати від наявності або відсутності договору банку з комунальним підприємством.
Крім того, якщо вашого одержувача коштів за комуналку не виявиться в списку партнерів Вашого банку, оплатити потрібну суми ви зможете, ввівши реквізити вручну, але контролювати рух коштів за рахунком та відстежувати розмір боргу онлайн буде неможливо.


Інтернет банкінг дозволяє оплачувати послуги без реєстрації, проте в цьому випадку сервіс не збереже інформацію по ваших попередніх платежах.
Крім того, для створення  платежу споживачу необхідно знати ЄДРПОУ, номер розрахункового рахунку або назву організації, за послуги якої хочете заплатити.
Є один нюанс: банком буде знята комісія в розмірі 3%, якщо ви будете оплачувати телекомунікаційні послуги або сума платежу за комуналку складе більше 10 тис. грн.
Обираючи де краще сплатити комунальні платежі, варто оцінити переваги і недоліки кожного способу. Де сплачувати – вирішувати вам. 


Але все ж оплата комунальних платежів через сайт pay.vn.ua, можливо в якісь мірі вартує більше, але натомість Ви отримуєте статистичні дані, звітність, зберігання даних,  мультифункціональність, легкість оплати, можливість відстежити успішність зарахування платежу.


З легкістю оплачуйте газ, воду, електрику та інші послуги в розділі «Єдиний Рахунок» на нашому сайті https://pay.vn.ua/